Yüzmenin Püf Noktaları

Yüzmenin Püf Noktaları

Yüzme öğrenirken ilk adım su üzerinde kalabilmektir. Endişeye mahal vermeden, vücut, suyun doğal akışına bırakıldığında zaten kendiliğinden su üzerinde kalacaktır. Suyun üzerinde yatay vaziyette kalabilmek, ilk adımın başarıyla geçildiğini gösterir. Havuza girin, derin bir nefes alın, göğsünüz iyice şişsin, nefesinizi tutun ve havuzun içinde batmaya çalışın. Batmadığınızı göreceksiniz.

Batmadığınızı görmek sizi bir nebze cesaretlendirecektir. Şimdi de su üzerinde yatay durmaya çalışın. Kollarınızı iki yana doğru açarak, ağzınız suyun içinde, derin şekilde nefeslenin ve yatay pozisyonda durmaya çalışın. Aynı hareketi ağzınız dışarıda olacak şekilde yapın. Başınız suyun dışında durabiliyorsanız, bir sonraki aşama olan ayak çırpma aşamasına geçebilirsiniz. Kulaç atmadan, yani kollarınızı kullanmadan, sadece ayaklarınızla yüzmeye çalışın.

Bu aşamada da biraz çalıştıktan sonra, kulaç atmaya başlayabilirsiniz. Kulaç atmak, kolları ileri doğru hareket ettirerek, aslında kolları bir nevi kürek şeklinde kullanarak suyu itip çekme ve bu şekilde suyun içinde ilerleme işlemidir. Köpek stili denilen en basit ve kolay stili öğrendikten sonra, diğer stilleri de kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Diğer yüzme stilleri; sırt üstü yüzme, serbest yüzme, kelebek yüzme ve kurbağalama yüzmedir.

Kulaç atarken sağ kolunuzu ileri uzattığınızda başınızı sola; sol kulaç attığınızda başınızı sağa çevirin ve omzunuza bakıyormuş gibi ağızdan nefes alın.

Yüzme öğrenme aşamasında ve yeni yüzme öğrendiğiniz ilk süreçte derin sulara girmekten kaçının. Yanınızda mutlaka iyi yüzme bilen biri olmasına dikkat edin. Yüzme, insanlar için hem eğlenceli hem de sağlıklı bir aktivitedir. Yüzme becerilerini elde etmek, su üzerinde korumak hareket etmek ve güvenli bir şekilde su altında nefes alabilmek anlamında gelir. Öğrenme dersleri, bu öğrenmeleri öğrenmek ve geliştirmek için harika bir fırsattır. İşte en iyi sonuçları elde etmeyi sağlayacak 10 yüzme dersi konusu: